OpeningstijdenMa - Vr 8.00 - 18.00 Bel ons: 06 15 69 09 99

Activiteiten

msh-specialist-in-asbestsanering

Asbest Saneren

Abestmateriaal is niet geschikt om her te gebruiken. Deze stof is zeer schadelijk voor de gezondheid als het wordt ingeademd. Milieu Service Holland heeft alles in huis om asbest effectief te verwijderen. Met een scherp oog voor het milieu zorgen wij ervoor dat het verwijderde asbest niet in het leefgebied kan terugkeren.

Asbest bestaat uit fijne, microscopisch kleine vezels en beschikt van nature over een aantal zeer nuttige kenmerken: het is oersterk, onbrandbaar, slijtvast, isolerend en bovendien spotgoedkoop. In het de vorige werd de asbest grondstof veelvuldig toegepast in de bouw, scheepvaart, voertuigen, infrastructuur, machines en leidingen.

Gezondheidsrisico’s

In vaste toestand is asbest niet schadelijk voor de gezondheid. Daarentegen zijn losse asbestvezels bij inademing, zeer schadelijk voor de gezondheid. De mate daarvan is onder meer afhankelijk van het type asbestvezel en de hoeveelheid asbest die is ingeademd. De grootte en tijd dat men aan asbest is blootgesteld zijn tevens belangrijke aspecten voor de gezondheid. De meeste asbestziekten laten zich pas na tientallen jaren zien en zijn bij diagnose  niet of nauwelijks meer te genezen. Vanwege deze risico’s voor de gezondheid is het gebruik van asbest in de bouw sinds 1993 niet meer toegestaan. Veel panden van voor deze tijd bevatten echter nog wel veel asbest. Bij schade aan een gebouw door bijvoorbeeld verbouwing, sloop of brand kunnen asbesthoudende vezels vrijkomen, met alle gevaren voor het leefmileu.

Alles in huis voor een gedegen aanpak

Vanwege de gezondheidsrisico’s mogen alleen bedrijven in Nederland asbestsaneringen uitvoeren die in het bezit zijn van erkende certificaten.

Milieuservice Holland staat garant voor een uitvoerige, betrouwbare en veilige aanpak. Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van asbestverwijdering en beschikken over alle certificaten, waaronder het SC-530 certificaat.

U staat niet alleen

Naast de saneringswerkzaamheden zorgen wij ervoor dat alle processen  juist worden doorlopen. Mocht het vermoeden bestaan dat er sprake is van asbest, dan denken wij graag met u mee over een stappenplan en helpen wij u bij het opstellen van een plan om alle betrokkenen tijdig en correct te informeren. Indien gewenst verzorgen wij ook informatiebijeenkomsten voor omwonenden en project betrokkenen. Door ons zo vroeg mogelijk in het traject te betrekken kunnen wij bovendien een rol spelen in de beheersing van de kosten.


Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 uur – 17:00 uur

Certificaten